onsdag 13. februar 2013

Kongeørn og ny fotosekk!

Har vært ute på et par skogsturer i det siste. Og på den siste var planen å sette opp viltkameraer.
Hadde med meg 2 stk, satte ett opp der det har blitt sett masse rådyrspor, og et der det har vært en bever og knagd på et veltet tre rett ved overgangen land/vann. Det kjekke nå er at vannet er dekket med is, så mye lettere å komme seg fram.
Var ute på en rute jeg har gått flere ganger, men med masse snø ble det ganske tungt å traske rundt i snøen i 3,5-4 timer. Spesielt de gangene man falt gjennom helt opp til hofta! :P

Men på denne turen så ble det og stor glede, plutselig over meg svevde det en svær ørn! Jeg fikk tatt bilde av den nok til å få med detaljer så jeg kunne sjekke hva det var når jeg kom hjem, og det viste seg å være en ung Kongeørn!!

Planen nå er å få lagt ut åte og satt opp viltkamera for å se om den vil komme ned. Gjør den det, rigger jeg meg til med skjul og de skikkelige kameraene! Fikk også et annet tips ang Kongeørn jeg skal få sjekket ut, så kan bli spennende fremover :)

På en av de andre turene var min mor med, og begge hundene. Kjekt med selskap av og til. Men når man skal se etter dyr så er det best å gå alene..

 


Ny fotosekk!
Grunnen til at jeg kjøpte denne var at jeg skulle ha en sekk som er mindre enn den store jeg har, Lowepro Computrekker AW, som rommer alt av utstyr jeg har, men veier igjen da over 11kg (uten stativer/monopod) . Så jeg ville ha en litt mindre sekk for dagsturer eller arrangment der jeg ikke trenger å ha med "alt", samt å kunne ha sekken på ryggen hele tiden uten at man blir sliten.

Har nå fått testet den litt. Pakket den med alle hovedtingene man som regel trenger og jeg må si jeg er overasket over hvor god plass det er i denne lille sekken! Jeg pakket begge husene, men som regel har jeg alltid ett kamera i hånden når jeg er ute på fototur, eller liggende klar ved siden av sekken i bilen, så da er det jo egentlig enda mer plass...
Den føles også veldig god ut på ryggen, er smal så den ikke stikker mye ut på sidene så man kan dunke albuene borti.

 
Det som er pakket er:
- Canon 1D mkIV med 70-200mm f2.8L IS II med solblender snudd.
- Canon 5D mkII
- Canon 16-35mm f2.8L II + solblender
- Canon 580 EX II
+ Ekstra batteri til 1D mkIV, 2 stk ekstra batterier til 5D mkIV, batterier til blits, blitsdifuser, pusseklut, 2 stk ekstra minnekort, trådløs fjernkontroll, trådløs utløser (sender&mottager) til blits, polariseringsfiltre 77mm og 82mm samt 2 stk viktige bokser med Coca Cola!
  

2 kommentarer:

 1. Fine bilder av hundene :) Du var heldig med bilde av kongeørna. Lykke til med kongeørn prosjektet og bever prosjektet :) gleder å høre mer om dem på bloggen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Skal oppdatere så fort det skjer noe ang dette, men kan selvsagt ta litt tid. Men håper jo på god fangst, spesielt når det kommer til Kongeørnen :)

   Slett